16 September 2008 adalah 16 Ramadhan 1429

Sudah tidak berapa lama lagi menjelang 16 September. Istimewanya tarikh ini kerana dikatakan kerajaan baru akan dibentuk. DSAI terus membuat serangan psikologi ini. Benar atau tidak peristiwa 16 September ini, kita tidak tahu. Sekurang-kurangnya, pihak BN yang memerintah negara akan berada dalam keadaan tertekan dari sehari ke sehari menjelang tarikh tersebut.

Biarpun mereka menafikannya, biarpun pelbagai serangan balas mereka melalui media, namun kita yakin mereka terus dihantui kebimbangan akibat bayangan DSAI yang dilihat semakin menghantui kerajaan BN sedia ada.

Jika benar kerajaan BN akan jatuh dan pada 16 September akan terbentuk kerajaan baru, pada hari itu adalah juga hari ke 16 kita umat Islam berpuasa. 16 Ramadhan 1429. Hari ke 15 dan16 adalah hari permulaan umat Islam membaca Qunut dalam solat sunat witir. Ketika itu juga bulan menunjukkan fasa penuh, mengambang…(maksudnya?)

Ayuh berdoalah supaya keadilan dan kebebasan dapat dikecapi dalam negara. Menangkan keadilan dan kemerdekaan. Menangkan Islam!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: