"Umno adalah parti Najib"

Dulu Dr Mahathir kata, Malaysia ni negara Islam…
Mai Pak Lah, meng-Islam-Hadhari-kan Islam yang ada…
Hari ni, Najib kata Umno adalah parti Islam.
Dalam kalut-kalut politik hari ni, berani betul dia isytihar parti nasionalis melayu tu sebagai parti Islam. Tak malu ke?
Imej Islam Umno bagaimana dengan isu Isu arak? isu sebat? perarakan kepala lembu? rasuah? salah guna kuasa? Perarakan kepala lembu yang dicetus oleh Umno boleh mencetuskan huru-hara perkauman. Islam Umno mahu begitukah?
Bagus buat baik tu. Islam memang suruh buat mcam tu. Tapi, dasar dan aqidah Umno tu tak betul. Melencong. Sama macam orang solat sampai dahi hitam, puasa sampai kurus kering. Tapi takda niat, atau niat bukan kerana ALLAH. Orang nampak amalan tu baik, tapi ALLAH tak terima.
Sama juga lah Umno. Dasar Umno sendiri tidak mahu kepada Islam. Tidak mahu bersumberkan al-Quran dan Sunnah dalam setiap tindakan. Jadi, apa guna amalan baik Umno itu, tanpa dasar yang betul? Kosmetik sahajalah!
p/s: adakah UMNO akan berubah menjadi “United Muslimin Nation Organization” … oh… nation lagi… perkauman jugak laa…

2 Responses

  1. salam.hrp blh betulkan "jadi, apa guna amalan baik Umno itu, tanpa dasar yang betul? Komestik sahajalah!"

    Bukan komestik, ttp kosmetik

  2. terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: